• Om Freud - 150 år- Filosofiska Rummet/Sveriges Radio 2016-04-23
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=793&artikel=796865

  • Ur samtiden - Vad är Psykoanalys? - UR Play Med psykoanalys från vaggan till graven. Föreläsning om psykoanalys och hur man kan använda psykoanalytisk teori och metod för att tänka kring och förstå människans olika levnadsvillkor och skapelser. Kvällens tema är Motkraft. Föreläsare: Annika Hirdman-Künstlicher, psykoanalytiker, leg psykolog. Moderator: David Gustafsson.https://urskola.se/Produkter/157182-UR-Samtiden-Vad-ar-psykoanalys-Foredrag-av-Annika-Hirdman-Kunstlicher

  • ABF- Med psykoanalys från Vaggan till graven. Arvet efter Melanie Klein våren 2018: Överföring – den totala situationen 16 maj 2018. Ett samtal mellan Annika Hirdman-Künstlicher, privat-praktiserande psykoanalytiker, barn- och ungdomsanalytiker (Ipa) och David Gustafsson, psykolog, psykoanalytiker (Ila).

  • Svenska psykoanalytiska föreningen samarbetar med biograferna Zita, Reflexen och Bio Rio med att efter filmvisningen hålla en inledning till ett samtal med publiken. Det kommer att ske i anslutning till att någon ny film tagits upp på repertoaren. Tisdag 23 april kl 18:30 visas ”Sunset” 
    Regi: Lázló Nemes 
    Efter filmen samtal med Annika Hirdman Künstlicher, moderator: Anders Berge

Året är 1913, strax innan första världskrigets utbrott. 20-åriga Irisz Leiter anländer till Budapest efter att ha spenderat uppväxten på barnhem. Hon hoppas nu få anställning i den berömda hattaffär som ägdes av hennes hädangångna föräldrar, men istället körs hon bryskt iväg av den nya ägaren. Hon förstår inte varför. Snart söks hon upp av en okänd man som ställer besvärliga frågor om hennes far. Illa till mods börjar hon söka efter svar i sina föräldrars förflutna och konfronteras med en mörk hemlighet, vilket drar ned henne i händelser som är början till landets undergång…

"Sunset av Lázló Nemes är en drömsk och ödesmättad film som gestaltar kollapsen av det österrikisk-ungerska imperiet. Ångesten i detta fin-de-siècle-drama som föranleder det första världskrigets utbrott är förlagd i den modesta hattaffären Leiter, dit den föräldralösa dottern till den förra ägaren återvänder för att söka arbete. Hennes föräldrar dog i en anlagd brand när hon var två år och en ny ägare har tagit över butiken. Regissören följer via närgångna kameratagningar dottern i det brutala mötet med hennes hemstad och historia. Våldsamheten i konfrontationen med mörka familjehemligheter som hon liksom i en dröm får spridda ledtrådar till och söker svaren på, skildras skickligt genom det brusande, suddiga stadslivet som invaderar henne. Jag upptogs av hennes val och ställningstaganden i brytpunkten mellan det aristokratiska styret och det nationalistiska upproret, som för mig också obehagligt speglar vissa skeenden i dagens Europa."
Annika Hirdman Künstlicher